Cum sa iti alegi cea mai buna destinatie din State si angajatorul Work and Travel

Cum sa iti alegi cea mai buna destinatie din State si angajatorul Work and Travel

Ti-ai luat inima in dinti si ai facut o decizie importanta: tocmai ai ales sa iti petreci o vara de neuitat, o vara altfel, in tara tuturor posibilitatilor! Ti-ai convins parintii ca aceasta experienta merita toti banii, poate chiar si 1-2 prieteni cu care sa pleci, te-ai inscris in programul Work and Travel USA si acum urmeaza cel de-al doilea pas: sa iti alegi cea mai buna destinatie din State si angajatorul Work and Travel, aceasta fiind una dintre cele mai importante decizii care va influenta daca vara ta va fi una frumoasa sau una extraordinara.

Cum iti alegi cea mai buna destinatie din State?

Trebuie sa stii de la inceput ca job-urile Work &Travel se concentreaza pe zone turistice frecventate pe perioada verii. Astfel, apare nevoia de a angaja sezonieri pe timpul verii. Din acest motiv, job-urile Work and Travel in marile orase precum New York sau San Francisco sunt destul de rare. Aici populatia este numeroasa, cererea de munca este satisfacuta. In plus, costurile de trai vor fi mai mari. De asemenea, programul Work&Travel are ca obiectiv si ca tu sa experimentezi cultura americana.

Intr-un oras mai mic, comunitatile sunt mai dezvoltate si vei avea mult mai multe oportunitati sa inveti de la locuitori, angajator si de la colegii de munca.

In general, job-urile Work & Travel se localizeaza la ocean, in statiuni montane, parcuri nationale, parcuri de distractii sau chiar resorturi in zone mai izolate, unde turistii vin sa se relaxeze departe de agitatia marilor orase.

Ca sa iti alegi zona din State, trebuie sa te gandesti mai intai la ce iti place tie: esti o persoana care prefera marea sau muntele? Si asa ai luat jumatate din decizie. 

Un alt mod de a decide este sa te gandesti ce fel de persoana esti tu. Daca iti place sa iesi la party-uri in fiecare sambata, probabil o zona la ocean cu multe posibilitati de distractie ti s-ar potrivi. Insa, daca vrei sa fugi de tentatii ca sa strangi mai multi bani, poate un parc de distractii sau o statiune montana ar fi o alegere mai potrivita.

Cele mai cautate destinatii din State:

 1. Maryland
 2. New Jersey
 3. Delaware
 4. Maine
 5. Massachusetts

Cum iti alegi angajatorul Work and Travel USA?

Trebuie sa studiezi cu atentia oferta de angajatori si sa pui in balanta avantajele si dezavantajele.

Avantaje: angajatorii din parcurile de distractii sau statiuni montane oferta cazare ieftina, mese la preturi accesibile, poti face ore suplimentare care sunt platite o data si jumatate (de exemplu: 8$x1,5= 12$/ora), dezavantajul fiind faptul ca esti destul de izolat.

Dezavantaje: angajatorii de la ocean, de cele mai multe ori, nu iti ofera cazare, ci doar asistenta sa iti gasesti si probabil va fi mai scumpa. Ca si avantaj, aceasta zona iti ofera multe posibilitati pentru a-ti gasi al doilea job.

Cei mai populari angajatori din State:

1. Cedar Point Amusement Park

2. Migis Hotel Group

3. High Sierra Pools

4. Hooper’s Crab

5. Couto Management Dunkin’

Cum iti alegi jobul in cadrul programului Work and Travel USA?

Job-urile Work and Travel USA sunt destul de variate si fac parte din industria serviciilor, precum:

 • Housekeeper
 • Server
 • Busser
 • Prep-cook
 • Cashier

Angajatorii Work and Travel USA, de cele mai multe ori, nu cer experienta, iar nivelul de limba engleza cerut este intermediar sau avansat, in functie de job. Exceptiile ar fi pentru unele job-uri din bucatarie, precum cel de bucatar – daca stii sa faci doar cartofi prajiti, probabil locul tau nu e in intr-o bucatarie de restaurant. Iar cateodata si job-urile de server cer experienta si un nivel de engleza avansat.

Foarte multi studenti ne intreaba care este cel mai bun job pe care il avem insa noi vedem altfel lucrurile, care este cel mai bun job pentru tine, care este jobul care ti se potriveste tie. Gandeste-te ce tip de persoana esti tu, ai rezultate mai bune atunci cand lucrezi singur sau in echipa? Iti place sa interactionezi cu clientii sau dimpotriva, ai prefera un job de housekeeper? 


Tips & Tricks:

1.Cand iti alegi job-ul trebuie sa iei in considerare ca pozitiile de server si busser sunt platite cu minimul pe ora, in jur de 3.68$ - 6.00$, pentru ca bacsisul (tips) va fi castigul tau principal. SUA este o tara unde servirea se recompenseaza prin tips. Deci, fii zambitor, empatic si deschis. Americanii adora sa socializeze si sa afle lucruri noi despre tine si tara ta, iar tips-ul va fi pe masura. Alte job-uri unde poti lua in considerare tips-ul este cel de housekeeper si bellman (cel care duce bagajele la hotel).

2.Citeste cu atentie profilul tuturor angajatoriilor care indeplinesc cerintele tale, apoi alege 5 angajatori care iti plac cel mai mult. Mai fa o lista cu avantaje si dezavantaje, ramai la lista de 3 angajatori iar in final, alege-l pe cel la care vei lucra la vara :)


Un ultim sfat, inainte sa iti alegi zona sau job-ul, intereseaza-te si de la studentii care au fost acolo in verile precedente. Poti citi testimonialele lor sau noi, consultantii Work and Travel, te putem pune in legatura cu fostii studenti. Sau te poti interesa chiar in cercul tau de prieteni in cazul in care nu ai facut-o deja.

Orice decizie vei lua, va fi cu siguranta cea mai buna si vei petrece o vara de neuitat in State!

 

Citeste si