Despre program

Studentii ies in evidenta prin programul Work and Travel

O vara in State printre noi prieteni te va schimba si pe tine. Daca vrei sa vezi pe propria piele cum este viata de cealalta parte a oceanului, acesta este un mod de a castiga o perspectiva diferita - nu ca turist, ci participand activ la viata de zi cu zi.

Poti sa te inscrii in program inca din primul an ca student si astfel vei putea sa calatoresti si sa lucrezi in State de mai multe ori pe toata perioada studentiei. Salariul iti va acoperi costurile programului si cheltuielile pe perioada sederii tale in State. Vei putea de asemenea sa economisesti bani ca sa-ti finantezi partial studiile sau pentru alte scopuri.  

In plus, beneficiezi de o reducere de $20 din costul de program prin IntegralEdu Work and Travel daca folosesti cardul tau ISIC

Taxa de inscriere in program este 0.

ATENTIE! In tariful de program este inclusa asigurarea medicala, iar CIEE ofera asigurare medicala pe toata perioada sederii in tale in State, inclusiv pe perioada in care vizitezi, in timp ce InterExchange ofera asigurare medicala doar pe perioada de valabilitate a permisului de munca si ofera posibilitatea extiderii pentru perioada de vizitare.

 

Programul Work and Travel este pentru tine daca:

 • iti place sa calatoresti
 • vrei sa-ti imbunatatesti limba engleza
 • vrei sa lucrezi pe perioada verii si sa vizitezi  locuri noi
 • vrei sa-ti faci prieteni noi si sa experimentezi lucruri noi
 • vrei sa adaugi la CV experienta in strainatate

Noi iti valorificam la maxim banii!
Vezi aici beneficiile inscrierii in program prin IntegralEdu Work and Travel

Programul Work and Travel este parte INTEGRALA din viata ta de student!

Programul Work and Travel USA este un program de schimb cultural care  permite studentiilor la zi sa-si petreaca vacanta de vara in America si sa lucreze legal in domeniul turismului si serviciilor.


Durata programului este de maxim 3 luni si jumatate plus inca o luna suplimentara (asa numita perioada de gratie) care iti ofera posibilitatea sa calatoresti pe teritoriul Statelor Unite dupa terminarea contractului de munca.

In America, programul este administrat de diferite organizatii sponsor. IntegralEdu Work and Travel are o relatie de lunga durata cu cel mai mare sponsor de programe culturale - CIEE (Council on International Educational Exchange), care a fost autorizat de catre Departamentul de Stat sa deruleze programele Work and Travel inca din 1969. CIEE este o organizatie non profit care desfasoara diferite programe educationale si de schimb cultural pentru elevi, studenti si tineri. 

De asemenea, pentru ca ne dorim diversitate si vrem sa oferim cat mai multe oportunitati studentilor care ne trec pragul, de la inceputul anului 2018 lucram si cu cel de-al doilea sponsor de programe culturale - InterExchangecare are joburi in majoritatea zonelor din SUA. 

Work and Travel USA


Dictionar Work and Travel USA:

 • WAT - prescurtarea pentru programul Work and Travel. 
 • DS-2019 - un document emis de catre CIEE sau InterExchange care certifica prezenta ta in program si iti permite sa lucrezi legal in America pentru o anumita perioada de timp. Noi mai folosim si prescurtarea "DS". 
 • Perioada de munca - perioada de timp in care poti munci pe teritoriul Statelor Unite. Aceasta este indicata pe formularul DS (perioada maxima este de 4 luni).
 • Perioda de calatorie - perioada de timp pe care o vei petrece in State ca turist, fara sa muncesti (perioada maxima este de o luna).
 • Self Arrange - varianta de program care iti permite sa-ti asiguri propria oferta de munca. 
 • Pre Arrange - varianta de program cu oferta de munca pusa la dispozitie de Integral si CIEE sau InterExchange
 • Viza J1 - tipul de viza pentru State, emisa pentru participantii de schimb cultural, inclusiv participantii WAT.
 • DS - 160 - Formular pentru Consulatul American,  necesar alaturi de celelalte documente solicitate in momentul in care aplici pentru viza J1.
 • SEVIS - Sistem cu informatiile studentilor si vizitatorilor de schimb cultural; o baza de date online unde toti studentii internationali se inregistreaza dupa intrarea  pe teritoriul american. In functie de program, participantii platesc o taxa pentru a folosi sistemul.
 • Social Security Card / Cardul de securitate sociala -  un card emis tuturor celor care muncesc legal in State inclusiv studentiilor WAT. Fiecare card are un numar unic numit Social Security Number / Numar de securitate sociala.

Daca in conversatiile noastre sau pe site-ul nostru folosim cuvinte pe care nu le intelegi, nu-ti fie teama sa ne ceri lamuriri. Am trecut si noi prin asta si stim cat este de important sa fii bine informat!

Conditii de eligibilitate

Te poti inscrie in program daca esti:

 • student sau masterand la o facultate la zi in Romania sau in strainatate
 • ai intre 18 si 28 sau 30 de ani (in functie de sponsorul pentru care se opteaza)
 • ai cel putin un nivel mediu de limba engleza

  Afla aici care sunt costurile de program!