Alatura-te campaniei noastre de donare de sange

5 nov. 2019 admin 5515 views
Alatura-te campaniei noastre de donare de sange

Noi credem in fapte bune in fiecare zi, nu intr-o zi sau o luna dedicata lor. In luna noiembrie ne indreptam atentia spre importanta donarii de sange si promovam asta impreuna cu Centru de Transfuzie Sanguina Bucuresti

In urma discutiilor cu cei de la Centru, acestia ne-au prezentat situatia delicata in care se afla Romania raportata la celelalte state membre U.E. Conform studiilor sub 2% din romani doneaza sange anual, pe cand media europeana este de 10%. In Franta, spre exemplu, pana la 50% din populatie a donat sange o data in viata. Ingrijorator la noi, nu? Iar cel mai reprezentativ caz din Romania cand a fost nevoie de sange, a fost cel al victimelor de la Colectiv, in urma cu 4 ani.

 

Pentru a sti exact ce trebuie sa faci sau nu inainte de donare iti lasam link AICICa sa donezi trebuie sa urmezi 5 PASI dupa cum ne spun cei de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Nu stai in Bucuresti? Nu-i nicio problema! Ai AICI harta centrelor de donare din tara. 

 

5 lucruri de stiut despre donatul de sange:
1. Donatul de sange in mod regulat este asociat cu o reducere a riscului de infarct miocardic – studiu aici.
2. Este recomandat pentru a reduce cantitatea de fier aflata in exces in organism. Aceasta este asociata si cu un risc ridicat de a dezvolta cancer – studiu aici.
3. Sangele donat este folosit in diverse tratamente (operatii cardiovasculare, transplanturi, traume masive, boli hematice, complicatii de sarcina, malarie, anemie, etc.).
4. O singura transfuzie de sange poate ajuta in medie 3 vieti.
5. Dupa donarea celor 450 de ml de sange, cantitatea de sange revine la normal in cateva ore.

 

Beneficii pentru donarea de sange:

  • 1 zi de concediu platit - Pentru fiecare donare de sange, ai dreptul la o zi suplimentara de concediu platit!
  • Analize gratuite -Beneficiezi de un set de analize gratuit: RH, grupa sangvina, Hepatita B, C, HIV, leucemie, sifilis si probe hepatice.
  • Bonuri de masa - Fiecare donator primeste 7 bonuri de masa in valoare totala de 60 lei.
  • Cresterea imunitatii - Dupa ce donezi, corpul tau isi reface cantitatea de sange necesara in corp, proces care improspateaza sangele si creste imunitatea.
  • Donatorii de sange pierd aproximativ 650 de calorii la fiecare jumatate de litru donata.
  • Scaderea cantitatii de fier din organism. Un nivel crescut de fier in sange poate accelera procesul de oxidare a colesterolului si conduce, in final, la boli cardiovasculare.
  • O rata mult mai mica de incidente cardiace pentru donatorii de sange periodici. Un studiu facut in Finlanda pe un grup de peste 3000 de barbati - a demonstrat ca acestia si-au redus cu 88% sansa unui incident cardiovascular.

 

Pentru ca ne place sa rasplatim studentii care fac fapte bune, daca vii cu carnetul de donator la unul din birourile noastre primesti 25$ reducere la taxa de program pana pe 31 decembrie.

5 nov. 2019 admin 5515 views