Incepand din aceasta toamna nu va mai puteti recupera taxele federale

10 sept. 2018 admin 8548 views
Incepand din aceasta toamna nu va mai puteti recupera taxele federale

Sad reacts only!

Esti familiarizat cu faptul ca daca pleci in State cu un program Work and Travel trebuie sa platesti taxe care iti sunt deduse din castig. Si daca in trecut puteai aplica pentru returnarea taxelor statele si federale, in prezent iti mai pot recupera doar taxele statale si locale (daca acestea exista).

 

Anul trecut, presendintele american Donald Trump a introdus legea „Tax Cuts and Jobs Act”, o lege care priveste reducerea impozitelor, iar proiectul de lege i-a afectat pe participantii cu viza J-1, asta insemnand studentii care viziteaza Statele Unite ale Americii prin programul Work and Travel.

Multe dintre modificarile incluse in proiectul de lege au intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2018, si totusi, multi participanti J-1 sunt inca confuzi cu ceea ce inseamna schimbarile pentru ei. Este absolut esential ca toti detinatorii de viza J-1 sa inteleaga obligatiile fiscale, deoarece nerespectarea legislatiei fiscale din SUA poate avea drept rezultat amenzi, sanctiuni si chiar complicatii pentru viitoarele cereri de viza.

 

Schimbarea esentiala a „Tax Cuts and Jobs Act” care se refera la platitorii de taxe nerezidenti se numeste „scutire personala”. Inainte de introducerea proiectului de lege, fiecare nerezident care lucra in SUA, isi putea recupera taxele platite pentru castiguri de pana la 4.050$. Cu toate acestea, de la 1 ianuarie 2018 scutirea personala a fost redusa de la 4.050$ la 0$! Eliminarea scutirii personale inseamna ca pentru majoritatea detinatorilor de viza J-1, rambursarile federale sunt eliminate.

Reducerea scutirii personale nu afecteaza restituirea partiala a taxei statele si taxei locale (daca acesta exista).

 

Pentru mai multe informatii despre legea privind reducerile fiscale din Statele Unite si pentru ajutor in alcatuirea dosarului pentru recuperea taxei statele, ne puteti contacta completand formularul de mai jos:

 
10 sept. 2018 admin 8548 views