Interviul cu angajatorul – Tips&Tricks

10 oct. 2019 admin 13861 views
Interviul cu angajatorul – Tips&Tricks

Ca pentru orice alt interviu, trebuie sa fi punctual, sa te imbraci frumos si sa zambesti. Interviurile se sustin fie virtual pe Skype, fie live cu angajatorul american in cadrul targurilor de joburi din marile orase. Pentru ca succesul sa fie garantat, trebuie sa te pregatesti inainte cu cateva informatii.

 

  • Sa stii numele angajatorului, pentru ce post aplici si care sunt responsabilitatile job-ului;
  • Data de incepere este foarte importanta si este un criteriu eliminatoriu. Verifica care este intervalul de timp in care angajatorul solicita ca tu sa incepi munca si daca poti sa ajungi atunci. In acest sens, trebuie sa verifici cand se termina sesiunea la tine la facultate ca sa stii cand poti pleca spre State.
  • Sa pregatesti cel putin o intrebare pentru angajator (de exemplu: ce este de vizitat in zona, daca se organizeaza excursii). Sa nu intrebi in cadrul interviului despre orele suplimentare. Nu trebuie sa dai impresia angajatorului ca vii acolo doar pentru bani, ci pentru obiectivul programului, si anume, experimentarea culturii americane.

Orele suplimentare se dau in functie de performanta. Daca vei face o treaba buna si angajatorul te va remarca, cu siguranta vei primi mai multe ore.

Ce intrebari ai putea sa primesti in cadrul interviului:

  • Ce studiezi?
  • Spune-ne ceva despre tine. Ce iti place sa faci?
  • De ce vrei sa pleci cu Work and Travel?

Tips. Sa nu spui ca te-ai inscris ca sa castigi bani. Aceasta intrebare poti sa o primesti si la interviul de viza. Cum am mentionat si mai sus, scopul programului nu sunt banii.
Obiectivele cele mai importante ar fi: sa iti faci prieteni noi, sa iti imbunatatesti engleza, sa experimentezi cultura Americana, sa vizitezi locuri pe care le-ai vazut in filme, sa inveti sa te descurci pe cont propriu etc

  • Cand poti incepe sa lucrezi?
  • De ce vrei sa lucrezi pentru noi? De ce ai aplicat la acest job?
  • Daca ai mai fost in state la un alt angajator, probabil vei fi intrebat: De ce vrei sa iti schimbi angajatorul? Ce ti-a placut, ce nu ti-a placut la fostul angajator?

Daca nu te simti sigur pe tine, poti scrie cateva exemple de intrebari si de raspunsuri pe o foaie sau poti face o simulare de interviu cu un prieten.

Iti uram mult success!


 

10 oct. 2019 admin 13861 views