Pasii de urmat in programul Work and Travel

24 oct. 2019 admin 18207 views
Pasii de urmat in programul Work and Travel

Daca vrei sa pleci prin Work and Travel, iata ce pasi trebuie parcursi:

 

1. FORMULARUL DE INSCRIERE – participarea in programul Work and Travel incepe prin completarea formularului de inscriere, ca apoi sa fii contactat cat mai curand de un coleg de-al nostru, pentru a primi toate informatiile de care ai nevoie.

 

2. DOCUMENTE PENTRU INSCRIERE - ai nevoie doar de buletin si de legitimatia de student, care trebuie sa fie vizata pe anul universitar in curs. NU avem taxa de inscriere. Pentru toate costurile click aici.
 

3. CONT ONLINE – iti vom deschide un cont de aplicatie pentru programul Work and Travel. De aici iti vei putea urmari usor stadiul aplicatiei tale pentru permisul de munca. ATENTIE! Pentru finalizarea profilului, este necesar pasaportul. Daca nu il ai, te rugam sa faci demersurile necesare pentru obtinerea acestuia!

 

4. SIMULARE DE INTERVIU - vei face o simulare de interviu in engleza cu unul dintre colegii nostri pentru a te obisnui cu atmosfera de interviu.

 

5. ALEGI JOBUL - dupa ce ai facut un research in lista noastra de joburi poti aplica singur, daca sponsorul tau de program este InterExchange. Daca te-ai inscris cu sponsorul CIEE, dupa ce ai hotarat pentru care job vrei sa dai interviul, trebuie doar sa-l contactezi pe consultantul tau IntegralEdu Work and Travel, ca sa iti finalizeze aplicatia. In articolul “Cum sa iti alegi zona si angajatorul” ai mai multe detalii si sfaturi despre asta.
 

6. INTERVIUL CU ANGAJATORUL - interviul cu angajatorul se sustine fie virtual pe Skype, fie fata in fata cu angajatorii americani. Vei fi anuntat din timp despre ambele variante de interviuri. Ca orice alt interviu, trebuie sa te prezinti la timp, sa vii imbracat frumos, sa zambesti si sa stii toate informatiile despre job-ul la care aplici . Noi iti recomandam sa fii cat mai degajat, sa lasi emotiile la usa si sa fii increzator in propriile-ti puteri.
 

7. SEMNEZI CONTRACTUL + CAZARE - dupa ce ai primit vestea cea mare ca ai fost acceptat la job, vei primi contractul in contul tau de aplicatie pentru a-l semna. De asemenea, dupa interviu, trebuie sa iei legatura cu angajatorul pentru a stabili detaliile cazarii tale. Daca angajatorul nu-ti ofera cazare atunci te va ajuta sa-ti gasesti.

 

8. DOCUMENTE PENTRU PERMISUL DE MUNCA - ca sa poti pleca in State cu actele in regula, ai nevoie un permis de munca (DS-2019), iar pentru eliberarea lui trebuie sa ne trimiti tot pe mail o copie scanata/poza la pasaport, cazier, adeverinta de student si adeverinta medicala care sa ateste ca esti apt si sanatos pentru munca. De asemenea, vei primi si o asigurare medicala.
 

9. BILETUL DE AVION - Odata cu procesul de eliberare a permisului de munca, ne ocupam si de biletul de avion dus-intors care, prin programul Work and Travel, va beneficia de oferte speciale. Cu cat e luat mai repede, cu atat preturile sunt mai mici, iar in caz de refuz la interviul pentru viza vei primi toti banii inapoi.

 

10. INTERVIUL DE VIZA  - un pas greu din punctul de vedere al studentilor este interviul de viza, care ii sperie pe toti, dar nu este deloc asa. Interviul dureaza foarte putin, 3-4 minute. Datele libere pentru interviu ti le va comunica consultantul tau IntegralEdu Work and Travel. Tot el iti va spune si cand trebuie sa achiti taxa de interviu si cum trebuie sa completezi formularul DS-160 pe site-ul Ambasadei SUA din Romania. Iti lasam aici link care articolul care sa te pregateasca pentru interviul la viza.

 

 

Cam atat. Dupa ce ai luat interviul la viza, nu mai ai foarte multe de facut, doar sa te apuci sa iti cauti troller incapator, in caz ca nu ai, si sa te inarmezi cu un vibe bun pentru o vara de neuitat.

 

Daca esti curios cum a aratat vara studentilor plecati cu noi, intra pe rubrica de Testimoniale sau pe pagina de Instagram.

 


 

24 oct. 2019 admin 18207 views