Pasii de urmat in programul Work and Travel

18 oct. 2017 admin 10540 views
Pasii de urmat in programul Work and Travel

Daca vrei sa pleci prin programul Work and Travel, iti prezentam ce pasi trebuie parcursi.


•    Vizita la agentie pentru detalii. Primul pas este sa te duci la agentie sa primesti mai multe detalii despre program, costuri, ce acte sunt necesare, ce oferte de job-uri au, cand si cum se sustin interviurile (targuri virtuale sau in oras);
•    Inscrierea. Pentru inscriere, vei avea nevoie de actul de identitate, carnetul/legitimatia de student si va trebui achitata prima transa. Aceasta se achita fie pe loc, fie in termen de maxim 7 zile, dar depinde de fiecare agentie in parte. Vei avea de completat si semnat mai multe seturi de documente precum: formularul de inscriere, contract, anexa etc.
•    Simulare de interviu. Dupa inscriere, vei face o simulare de interviu in engleza in care ti se va stabili nivelul de engleza si, de asemenea, are scopul de a te obisnui cu atmosfera de interviu.
•    Completarea datelor in contul de pe platforma sponsorului de program. Urmatorul pas este sa completezi datele necesare pentru finalizarea profilului de pe platforma sponsorului de programe pe care il alegi. ATENTIE! Pentru finalizarea profilului, este necesar pasaportul. Daca nu il ai, te rugam sa faci demersurile necesare pentru obtinerea acestuia!
•    Alegera job-ului. Solicita la agentia ta locurile de munca disponibile si vezi unde si ca ce ti-ar placea sa lucrezi. In articolul “Cum sa iti alegi zona si angajatorul” ai mai multe detalii si sfaturi despre cum ai putea sa iei aceasta decizie.
•    Interviul cu angajatorul. Acestea se sustin fie virtual pe Skype, fie la targuri de job-uri unde vin angajatorii americani si il vei sustine cu ei. Ca si orice alt interviu, trebuie sa te prezinti la timp, sa vii imbracat frumos, sa zambesti si sa stii toate informatiile despre job-ul la care aplici.
•    Semnarea contracului de munca si a 2-a transa. Dupa ce ai primit vestea cea buna ca ai fost acceptat, vei semna contractul de munca si va trebui sa achiti a 2-a transa din program.
Daca nu beneficiezi de cazare de la angajator, de acum poti incepe sa iti cauti.
•    Emiterea permisului de munca. Odata ce ai contractul semnat, trebuie sa incepi sa aduci documentele necesare pentru eliberarea pemisului de munca (DS 2019 in engleza): cazierul, adeverinta de student, pasaport etc.
•    Biletul de avion. Prin acest program vei beneficia de tarife speciale pentru biletele de avion. Cu cat il cumperi mai repede, cu atat va fi mai ieftin, iar pretul depinde de destinatie si de data plecarii tale.
•    Interviul de viza. Cei de la agentie se vor ocupa de trimiterea dosarului de viza, programarea pentru interviu si te vor anunta cand ar trebui achiti taxa de viza.
Interviurile se sustin in perioada aprilie-iunie la amabasada SUA din Bucuresti si dureaza foarte putin, cam 3-4 minute.
•    Detalii sosire. Fiind fericitul posesor al vizei SUA, poti incepi sa iti planifici detaliile plecarii tale in State. Cu 2 saptamani inainte, trebuie sa ii comunici angajatorului cand vei ajunge si vei primi mai multe detalii despre cum sa ajungi la adresa exacta.

Felicitari pentru decizia luata si distractie placuta in State!


 

18 oct. 2017 admin 10540 views